ΓΝ Αμαλιάδας: Διώχνουν τους μόνιμους γιατρούς και προσλαμβάνουν ιδιώτη με μπλοκάκι

Σε πρωτοφανείς αποφάσεις προχωρά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ηλείας με πρόσχημα τη στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Συγκεκριμένα με απόφασή της ενώ μετακινεί και τον τελευταίο μόνιμο γιατρό που κάλυπτε τις ανάγκες λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής (εδώ) την ίδια ώρα προκηρύσσει διαγωνισμό για την πρόσληψη ιδιώτη γιατρού για ένα χρόνο ο οποίος θα καλύπτει τις ανάγκες εφημερίας μια ημέρα την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα στην προκήρυξη αυτή (εδώ) αναφέρεται ότι ο ιδιώτης γιατρός «θα εφημερεύει κάθε Τετάρτη εκάστου μήνα με όριο τεσσάρων (4) ή πέντε (5) ενεργών εφημεριών που αναλόγως θα προκύπτουν ημερολογιακά κάθε μήνα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 9.500,00€.».

Προφανώς όλα αυτά γίνονται με την σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας και της Διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στα πλαίσια υλοποίησης της πολιτικής της Κυβέρνησης για ενίσχυση του ρόλου των ιδιωτών μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Φαίνεται ότι τα αιτήματα της πλειοψηφίας του ΠΙΣ και του ιατρικού κατεστημένου να βάλουν και επίσημα πόδι οι ιδιώτες μέσα στα νοσοκομεία και γενικότερα στις μονάδες υγείας πιάνουν τόπο.

ergasianet.gr