ιδού πως βγαίνουν τα πλεονάσματα….Πέθανε γιατί στην Σάμο δεν έχουν απινιδωτή

 

  • Οι γιατροί κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή
  • Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι παρά τα προβλήματα του 19χρονου με την καρδιά του, αν υπήρχε απινιδωτής στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, το πιθανότερο ήταν να ζούσε
  • Στο Καρλόβασι έχει ξεκινήσει διαδικτυακό κάλεσμα για την συγκέντρωση χρημάτων, με σκοπό την αγορά απινιδωτή

Βυθισμένο στο πένθος είναι το νησί της Σάμου από το βράδυ της Παρασκευής (16/08) καθώς ένας 19χρονος βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα που έπαιζε μπάσκετ στα υπαίθρια γήπεδα του κλειστού Γυμναστηρίου Καρλοβάσου.
Καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες από τους γιατρούς, τόσο του Κέντρου Υγείας, αρχικά, όσο και του Νοσοκομείου Σάμου, όπου διακομίστηκε στη συνέχεια, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ο 19χρονος είχε προβλήματα με την καρδιά του, ωστόσο, αν υπήρχε απινιδωτής στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, το πιθανότερο ήταν να ζούσε.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα samiakonvima, ο 19χρονος Νίκος, γιος του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καρλοβασίων, ήταν αθλητής και διέθετε εξαιρετικό χαρακτήρα.
Έρανος για απινιδωτή
Σύμφωνα με το news-24, ιστοσελίδα της Σάμου, στο Καρλόβασι έχει ξεκινήσει διαδικτυακό κάλεσμα για την συγκέντρωση χρημάτων, με σκοπό την αγορά απινιδωτή. Η πρωτοβουλία ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος έγραψε: «Θέλω να κάνουμε όλοι κάτι, για όλους μας. Ο πρώτος απινιδωτής ξέρετε τι όνομα θα έχει».
Συγκεκριμένα έγραψε: «Εγώ τη Δευτέρα το πρωί ξεκινάω έρανο στο μαγαζί για την απόκτηση απινιδωτή φορητού όχι για τους πελάτες μας αλλά για όλη τη γύρω περιοχή. Η ομάδα διάσωσης παράρτημα Σάμου ήδη έχει κάνει σεμινάρια σε πολύ κόσμο και θα κάνει κι άλλα. Με 4 ή 5 απινιδωτές καλύπτουμε όλη την πόλη και με κόσμο πιστοποιημένο λαμβάνουμε τα μέτρα μας μόνοι μας κι ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες απώλειας από ανακοπή. Δε θέλω ούτε μπράβο ούτε τίποτα. Θέλω συμμετοχή να κάνουμε όλοι κάτι για όλους μας. Ο απινιδωτής ο πρώτος καταλαβαίνετε όλοι τι όνομα θα έχει».
altsantiri,.gr