Η «τελική λύση» του Νίκου Μιχαλολιάκου

Η ιστοσελίδα εξαφανίστηκε, τα γραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο και μεταξύ των πρώην συναγωνιστών της ναζιστικής οργάνωσης μαίνεται ένας οικονομικός πόλεμος ● Μέσα σε αυτή την παρακμή ο «Αρχηγός» εγκαταλείπει το πλοίο και ψάχνει την προσωπική του διάσωση, όχι μόνο για να γλιτώσει την καταδίκη, αλλά και για να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό (πάνω από 8 εκατ. ευρώ) από την κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής που έχει ανασταλεί από το 2013.

Αρχισαν τα όργανα σ’ αυτό που έχει απομείνει από τη Χρυσή Αυγή. Και απ’ ό,τι φαίνεται, το πρώτο που απασχολεί τον σκληρό πυρήνα της ο οποίος παραμένει δίπλα στον «Αρχηγό» Μιχαλολιάκο είναι πώς θα καταφέρει να επιβιώσει χωρίς τα χρήματα των βουλευτικών αποζημιώσεων και την απροθυμία των παλιών «χορηγών» να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της ναζιστικής οργάνωσης.

Πριν από έναν ακριβώς χρόνο, η «Εφ.Συν.» είχε προβλέψει τις εξελίξεις, τις οποίες επιτάχυνε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος που έχει θέσει ως μοναδικό του στόχο την προσωπική του διάσωση, με κόστος την εξουδετέρωση ακόμα και των πιο στενών του συνεργατών («Ο σώζων Αρχηγόν σωθήτω», 12.8.2018). Οι αποκαλύψεις στη δίκη, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση της εκλογικής της πελατείας έχει προκαλέσει πραγματικό πανικό στην οργάνωση, η οποία βλέπει τα γραφεία της να κλείνουν το ένα μετά το άλλο (τελευταίο παράδειγμα τα Τρίκαλα, έδρα του στενού συνεργάτη του Μιχαλολιάκου, του «Ζήτω η Νίκη» Μισιάκα), αλλά και τα πρώην συντεταγμένα της στελέχη να αλληλοτρώγονται δημόσια, αφού τα χρήματα δεν φτάνουν για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι.

Η εξαφάνιση της ιστοσελίδας

Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα της πραγματικής αποσύνθεσης την οποία παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες η άλλοτε «συμπαγής» οργάνωση είναι ο καθρέφτης της στο διαδίκτυο. Αν αναζητήσει κανείς τη Χρυσή Αυγή στην παλιά ηλεκτρονική της διεύθυνση (xryshaygh.com), θα αντικρίσει την τυπική σελίδα για ανύπαρκτους ιστοτόπους («Δεν μπορούμε να συνδεθούμε στο xryshaygh.com»). Ακόμα χειρότερη απάντηση θα λάβει όποιος αναζητήσει τον ιστότοπο της «νεολαίας» (antepithesi.net) ή το εμπορικό της τμήμα (xakatastima.gr). Και στις δύο περιπτώσεις θα διαπιστώσει ότι τα domain names είναι διαθέσιμα προς πώληση!

Η ίδια η οργάνωση ανακοίνωσε στις 31.7 την εξαφάνιση της ιστοσελίδας της, προσπαθώντας να την αποδώσει σε σκοτεινούς εχθρούς: «Ο πόλεμος εναντίον των Ελλήνων Εθνικιστών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Συντονισμένη επίθεση δέχτηκε η Κεντρική Ιστοσελίδα του Κινήματος της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον. Ας γνωρίζουν όμως οι απανταχού εχθροί μας ότι η προσπάθεια φίμωσης της φωνής μας στο διαδίκτυο δεν θα περάσει! Από αύριο, 1η Αυγούστου, η Κεντρική ιστοσελίδα μας θα βρίσκεται στη νέα ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.xrisiavgi.com».

Μετά από λίγες μέρες (όχι πάντως την 1η Αυγούστου) εμφανίστηκε πράγματι αυτή η νέα ιστοσελίδα, αλλά με εξαιρετικά φτωχό περιεχόμενο και κραυγαλέες αδυναμίες, όπως λ.χ., οι δεσμοί σε παλιές διευθύνσεις που οδηγούν σε domain names προς πώληση. Ακόμα και ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος υποχρεώθηκε να το παραδεχτεί στις 3.8: «Στις 31 Ιουλίου 2019, η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής με δεκάδες χιλιάδες ενημερωτικά κείμενα και άρθρα πολιτικά, ιστορικά και ιδεολογικά, δέχτηκε ένα ύπουλο κτύπημα και έπεσε. Από την μέρα εκείνη μέχρι σήμερα γίνονται επίμονες προσπάθειες, προκειμένου να υπάρχει και πάλι στο διαδίκτυο η σελίδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στην διεύθυνση: xrisiavgi.com. Η σελίδα δεν είναι ακόμη έτοιμη και λειτουργική. Ελπίζουμε όμως στις επόμενες ημέρες ότι θα είναι».

efsyn.gr