Ζωγράφος σχολιάζει για την υπεράσπιση: Θα είμαι συντομος

Δεν ξέρω τι θα μπορούσε κανείς να περιμένει από τους μάρτυρες υπεράσπισης, στην πλειοψηφία τους απλούς ανθρώπους, πλην ειδικές περιπτώσεις επιστημόνων. Τι είχαν να μας αντιτάξουν οι συνάδελφοι της πολ. αγωγής; Άσχετους ψευδομάρτυρες, ιδεολογικούς ινστρούκτουρες, έμμισθους κονδυλοφόρους; Όλοι χαρακτηρίζονταν από τον αυθορμητισμό τους και την ειλικρίνειά τους, ούτε άγονται από μια σκοτεινή εγκληματική οργάνωση, ούτε πιόνια μιας εγκληματικής δραστηριότητας.

Ο καθένας, ακόμα και με την αφέλεια κάποιων απαντήσεων, που δείχνει ακριβώς το απαράσκευο και το αυθόρμητο των απαντήσεων, θα εστιάσω στον Ηλιόπουλο, που την υπεράσπιση εσχάτως ανέλαβα, η συζυγός του, ο τόνος και το ύφος της όταν αναγκάστηκε να ανατρέξει στα τραγικά περιστατικά, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία επί της αλήθειας των λεγομένων της. Όλα όσα βίωσε αποτελούν κατά την πεποίθησή μου το όνειδος. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης είχαν φτάσει στο σημείο ακόμα και να ανατρέπουν την κούνια του μωρού για να βρουν ευρήματα. Και αν αυτό δεν είναι εγκληματική δίωξη, πείτε μου εσείς τι είναι.
Πώς είναι δυνατόν η ίδια, ως σύζυγος βουλευτή, να μη γνώριζε τι συνέβαινε στη Νίκαια, αυτό το σχέδιο εκτεινόταν και από τους συγγενείς των βουλευτών της ΧΑ. Δηλαδή θα ηταν σωστή απάντηση ότι εγώ δεν έχω καμία σχέση ή ότι ήξερα ότι κάτι γινόταν; Ποιο από τα δύο κατατείνει στην ύπαρξη μιας κλειστής οργάνωσης; Όσο για τις ερωτήσεις περί των τατουάζ που ή ίδια δήλωσε ότι δεν το φέρει, μιλάμε για μία παράλληλη εξέταση τουλάχιστον, στοιχείων που έχουν να κάνουν με το φρόνημα, γιατι τι άλλο μπορεί να αποδείξει ένα τατουάζ; Επίσης η ερώτηση που απάντησε περί των γεγονότων στη Ραφήνα, τη στιγμή που ο κ. Ηλιόπουλος έχει αθωωθεί, κατατείνει στο γεγονός ότι έστω και η αθωωτική απόφαση, η εγκληματοποίηση οποιασδήποτε δράσης, σε μερικές περιπτώσεις αμετάκλητης αθώωσης, δημιουργούν την αίσθηση ότι η απλή είσοδος ως βουλευτή σε καθιστά συμμέτοχο, ελεγκτέο σε εγκληματικές πράξεις. Δε θα μακρυγορήσω, στην αγόρευση θα είμαι πιο αναλυτικός.

Δημητρακόπουλος: Συμπληρωματικά μόνο, κα Πρόεδρε, γιατί ειπώθηκε για τους μάρτυρες ότι έχουν μια υπαλληλική σχέση με τη ΧΑ, δεν καταλαβαίνω γιατι αυτό ειναι μεμπτό, δεν μπορώ να καταλάβω τον συλλογισμό, δεν ευσταθεί. Ακούστηκε κάτι για διπλό πολιτικό λόγο, δεν είχε ποτέ. Και γιατί κρίνεται ένα κόμμα που ψάχνει να βρει τον πολιτκό βηματισμό του όλα αυτά τα χρόνια; Όλα τα κόμματα έχουν το δικαίωμα σε μία οριοθέτηση και δεν το έχει η ΧΑ; Ο μάρτυρας Γέροντας ήρθε και καταδίκασε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και μας είπε πώς λειτουργεί το κόμμα, διώχνοτας όλες τις υπόνοιες. Για τη Μαργέτη, βιώνει καθημερινά την απομόνωση, δεν είναι δυνατόν η οικογένεια ενός βουλευτή να μη μπορεί να βγει για ένα τσίπουρο γιατι κινδνευει πάντα από μια αντισυγκέντρωση, σας έδωσε την πλήρη εικόνα του Ηλιόπουλου που υποτίθεται ότι διοικεί τάγματα εφόδου στο Βόλο και δεν μπορεί να πάει για έναν καφέ στο Βόλο, τι μας είπε στο τέλος ο κ Μπάρλας ότι το αίμα πηγαινει όπου έχει ανάγκει το κέντρο αιμοδοσίας άρα τα μυθευματα ότι η ΧΑ ειναι ρατσιστική και το αίμα μονο για ελληνες τα κατέρριψε.

Γρηγορίου σχολιάζει για υπεράσπιση: Η παρουσία του κ Μιχου στη ΧΑ, διαφοροποιείται καταρχήν πολιτικά ηθικά και συναισθηματικά, πρώτα απ’ όλα ενδιαφέρουσα είναι η κατάθεση του καθηγητή Αλιβιζάτου και Σπουρδαλάκη, ο Αλιβιζάτος μας είπε ότι δε μπορουν να τεθούν τα κόμματα εκτός νόμου και ότι μόνο με ένα πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης τα ίδια μας λεει ο κ Σπουρδαλάκης ο οποίος δεν έχει εξετάσει καθόλου το πλαίσιο που αναπτύσσεται σε μία κοινωνία, αυτό έχει μεγάλη σημασία στις καταθέσεις των μαρτύρων είδαμε ότι πολλοι μάρτυρες αρνούνται τη δομή και την οργάνωση, μια εσφλαμένη κατά τη γνώμη μου στάση που βασίζεται στο ότι απαξ και είσαι μέλος της ΧΑ είσαι και αξιος για κακούργημα.

Εμείς θεωρήσαμε ότι θα είναι άξιο να πουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα, ποια ειναι η απλή καταάσταση, μας την είπε η κα Μπάρου, παρουσίασε τοπική, περιφερειακή διάρθρωση και όλοι αυτοί μαζί αποτελούσαν μέλη και αυτό δε σημαίνει ότι εντάσσονται στο πλαίσιο μιας εγκληματικής οργάνωσης αλλά ειναι μέλη ενός κόμματος. Εδώ θέλει προφανώς τη διαμόρφωση της ανάπλασης ενος κατηγορητηρίου[…] επόμενως η κατάθεση αυτή αφού μας δείχνει ποια ειναι η ιεραρχική δομή δειχνει ότι ο κύριος Μίχος ασκούσε συγκεκριμένες δράσεις και ποιοτικές που ειχαν συγκεκριμένη αυτονομία.

Επίσης η κα Μπάρου μας οριοθετεί ότι η περίπτωση Φύσσαμ η μόνη κακουργηματική πράξη, στην πραγματικότητα έχει οδηγήσει την οργάνωση σε μια περιθωριοποίηση, η κα Μπάρου έχει αυτά τα στοιχεία της ειλικρίνειας, ακολούθως η κα Κουτσοπάνου, εξηγεί με ευκρίνεια και διαύγεια τη μεταστροφή Μίχου, για τα αργά χαρακτηριστικά αυτής που αναρωτήθηκε η έδρα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την κοινωνική και πολιτική συνείδηση μεταστρέφεται με αργό και βασανιστικό τρόπο, ας θυμηθούμε την περίοδο του εμφυλίου πολέμου…

Πρόεδρος παρεμβαίνει: Στους μάρτυρες που εξετάσατε, δε θα πάμε τόσο πίσω τώρα.
Γρηγορίου συνεχίζει: Πρέπει να καταλάβετε ένα σημείο, κα Πρόεδρε, θα τα πω στην αγόρευση, ακόμα και οι προσωπικότητες δεν έχουν μηχανιστική αλλαγή, σέβονται τη διαδρομή τους, τέλος, ο τρίτος μάρτυρας πρώην στελεχος της Νομαρχιακής της ΝΔ μίλησε για το έργο της ΧΑ.

Μια άλλη αντίληψη για την οικολογική παρουσία, θα ολοκληρώσω, πράγματι η μεταστροφή προκύπτει από τους μάρτυρες και η τελευταία σοβαρή διαφοροποίηση όπως μας είπε η Κουτσοπάνου, ο κ. Μίχος συνειδητοποιεί ότι οι πολιτικές θέσεις «ανήκουμε στη σπορά των ηττημένων», ο κ Μίχος θωρεί ότι ανήκει στην πλευρά των νικητών του ’40 και του εμφυλίου πολέμου, το κατέθεσε αυτό, και ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης δεν ταιριάζει στα μέλη της ΧΑ. Ότι όταν η ΧΑ αποκτά πολιτκή δυνάμη το 2012 αποκτά φαινόμενα παραβατικότητας, κυρίως στην περιοχή του Πειραιά, που ενεργούν κατά τρόπο ανάστροφα από το κομμα ΧΑ, αυτό κορυφώνεται το 2015 […] ο κ. Μίχος δεν υπήρξε ποτέ μέλος του Π.Σ. γιατί δεν ενέπνεε ποτέ την εμπιστοσύνη της ηγεσίας. Αυτοί οι μάρτυρες απαντήσαν και σε ένα άλλο θέμα που εμένα με σόκαρε, η προσωπικότητα του μάρτυρα Δριμυλή…
Παπαδέλλης παρεμβαίνει: Τα έχουμε πει αυτά.

Γρηγορίου συνεχίζει: Σχολιάζω ότι ο κ Δριμυλής ήταν μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.
Πρόεδρος παρεμβαίνει: Αυτά προέκυψαν εδώ; Λέω απλά να σχολιάσετε αυτά που προέκυψαν εδώ μέσα.
Γρηγορίου: Κακώς γίνονται ερωτήσεις από την έδρα αν είναι ο κ Μίχος εκδοροσφαγέας που ρωτήθηκε η μάρτυρας Μπάρου…
Πρόεδρος: Το κακώς διαγράψτε το.
Γρηγορίου: Ε τότε να διαγραφεί και η ερώτηση, κα Πρόεδρε, και να δηλώσω ότι ο κ. Μίχος ασκεί άλλα επαγγέλματα.
Πρόεδρος: Αυτή τη λέξη κάποιος την έχει πει, δεν την εφηύρε το δικαστήριο, ο προστατευόμενος μάρτυρας εφηύρε αυτή τη λέξη και βάσει αυτού ρωτάει το δικαστήριο όποτε το να λέτε «κακώς» στο δικαστήριο είναι αδόκιμο.
Γρ: Κα Πρόεδρε με διακόπτετε συνεχώς, δεν καταλαβαίνω ποια ειναι η αντιπαράθεσή μας, εμείς συνεισφέραμε κατά το μέγεθος και τις δυνατότητές μας στην αλήθεια.

Πρ: Αντιπαράθεση δεν υπάρχει, σας εξηγώ γιατί δεν υπάρχει η ερώτηση.
#GDtrial

Golden Dawn Watch