Ο υπόδικος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Ευρωκοινοβούλιο!!! – Τι προβλέπεται για τον Λαγό;

Τα χρυσαυγίτικα κόλπα για να σώσουν τον Γιάννη Λαγό, υπόδικο για τη δολοφονία Παύλου Φύσσα, απέδωσαν. Το ναζιστικό μόρφωμα εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές, ένας εκ τον οποίων ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2015, όταν αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης του εξαµήνου, στον Γιάννη Λαγό επιβλήθηκαν αυστηροί όροι. Στον υπόδικό για τη δολοφονία Παύλου Φύσσα Γ. Λαγό έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η µη συμμετοχή του σε δηµόσιες συναθροίσεις, ενώ του έχει επιβληθεί επίσης να δίνει το «παρών» στο αστυνοµικό τµήµα της περιοχής του. Συνεπώς για να ταξιδέψει σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο θα πρέπει να κάνει αίτηµα για άρση του περιοριστικού όρου της εξόδου από την Ελλάδα.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κανονισμό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν υπεισέρχεται σε έρευνα για το ποινικό µητρώο των ευρωβουλευτών και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των κοµµάτων κάθε χώρας έχουν δικαίωµα να συµµετέχουν στην Ευρωβουλή.

Προεκλογικά ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός είχε µιλήσει γι’ αυτό: «Θα είµαι ένας ευρωβουλευτής όπως όλοι. Η ελληνική νοµοθεσία µού έδωσε το δικαίωµα να είµαι υποψήφιος και ο Αρειος Πάγος ανακήρυξε τον συνδυασμό που ανήκω. Θα είναι αδιανόητο αν ένας εκλεγμένος ευρωβουλευτής δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και να πάει στις Βρυξέλλες. Αυτό θα είναι ο ορισµός του φασισµού!» είχε πει προκλητικά.

Πέρα από το νομικά ζήτημα υπάρχει και ηθικό και πολιτικό ζήτημα με τη συμμετοχή Λαγού.  Οπως αναφέρει το ethnos.gr στις Βρυξέλλες, ήδη εκλεγμένοι ευρωβουλευτές αλλά και δημοσιογράφοι από τον διεθνή Τύπο, που γνωρίζουν ποιος είναι ο νέος ευρωβουλευτής της ΧΑ, έχουν αρχίσει να προβληματίζονται σχετικά µε το τι θα γίνει και αν τελικά θα καταφέρει να φτάσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Πέρα από το θέμα της νοµιµότητας, υπάρχει και ένα ηθικό ζήτημα. Είναι κατηγορούµενος στην πιο εμβληματική δίκη κατά του νεοναζισµού στην Ευρώπη, µε δράσεις όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τα τάγµατα εφόδου. Πώς µπορεί απλώς να περπατάει ελεύθερος στους διαδρόµους της Ευρωβουλής;» είπε ένας από αυτούς.  στον Γιάννη Λαγό επιβλήθηκαν αυστηροί όροι.

atexnos.gr