ΚΚΕ(μ-λ): Να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο κομμουνιστής Sami Solmaz!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την σύλληψη του πολιτικού πρόσφυγα απ’ την Τουρκία Sami Solmaz και την άδικη κράτηση του στις φυλακές του Αγ. Στεφάνου στην Πάτρα.

Ο κουρδικής καταγωγής Sami Solmaz, κυνηγημένος από το Τουρκικό καθεστώς έχει καταφέρει να κατοχυρωθεί ως πολιτικός πρόσφυγας με πολιτικό Άσυλο στην Γαλλία. Η Τουρκία με τη συνδρομή της Interpol ζητά την απέλασή του για να υποστεί τις συνέπειες της τούρκικης δικαιοσύνης.

Η δίωξη του Sami Solmaz είναι πολιτική και συνδέεται με την δράση των αριστερών και επαναστατικών κινημάτων στην Τουρκία. Η επιλογή του να υπερασπιστεί τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα μέσα απ’ τις γραμμές του TKP/ML (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας / Μαρξιστικό – Λενινιστικό) έχει σαν αποτέλεσμα διώξεις και φυλακίσεις στο έδαφος του τουρκικού φασιστικού καθεστώτος. Για την Τουρκία όλες οι δυνάμεις που στέκονται στο πλευρό του λαού έχουν κηρυχτεί παράνομες και η πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες έχει ποινικοποιηθεί.

Η σύλληψη του Sami Solmaz σε ελληνικό έδαφος κουρελιάζει το προσωπείο της αστικής δημοκρατίας σε μια κατά τα άλλα ελεύθερη Ευρώπη. Εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα βιώνουμε την ένταση της καταστολής και τη φασιστικοποίηση της πολιτικής ζωής, τόσο μέσα απ’ τις μαζικές συλλήψεις αγωνιστών απ’, τη Τουρκία όσο κι απ’ το γενικευμένο χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών. Η ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό, οι διώξεις συνδικαλιστών, το χτύπημα μαζικών διαδηλώσεων, διαμορφώνουν το αντιδραστικό τοπίο τρομοκράτησης των λαών που έχουν φορτωθεί τα βάρη της βάρβαρης πολιτικής αυτού του συστήματος.

Το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα ενισχύει καθημερινά εκείνους τους μηχανισμούς σε αναλογία πάντα και με το βαθμό έντασης της αντεργατικής πολιτικής του. Μέρος τους είναι οι συλλήψεις σαν κι αυτή, που ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια ενάντια στη λαϊκή οργάνωση και την ανάπτυξη διεκδικητικού κινήματος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ευθυγραμμισμένη με την πολιτική του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών φέρει κι αυτή ευθύνη, διευκολύνοντας και ενισχύοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ενάντια σε αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, ενάντια στον ίδιο το λαό.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Sami Solmaz και το σταμάτημα κάθε δίωξης σε βάρος του! Είναι υποχρέωσή μας να εκφράσουμε ακόμα πιο μαζικά την αλληλεγγύη μας στον κομμουνιστή Sami Solmaz και καλούμε τον λαό μας να στηρίξει την προσπάθεια αυτή.

antigeitonies3.blogspot.com