Λογοκλόποι Υποψήφιοι; Του Ανδρέα Βασιλείου

Αγαπητέ υποψήφιε, μην αντιγράφετε!
Η ένδεια συστηματικής και συλλογικής δουλειάς για την διαμόρφωση προγραμματικών θέσεων στις δημοτικές παρατάξεις, συνήθως καμουφλάρεται με βαρύγδουπες τοποθετήσεις των υποψηφίων, που εν μια νυκτί πρέπει να εμφανιστούν με άποψη για όλα. Έτσι άρθρα με το προσωπικό τους όραμα για τον τόπο τους, κατακλύζουν το διαδίκτυο. Πόσο προσωπικό είναι αυτό το όραμα;

Δείτε παρακάτω.
Διαβάστε εδώ το άρθρο που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο ο κος Σταματόπουλος, στέλεχος της ΝΔ, για τις ψηφιακές πολιτικές και τις έξυπνες πόλεις:
Λίγες εβδομάδες μετά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λιβαδειάς κύριος Ταγκαλέγκας αναρωτιέται αν «Μπορεί η πόλη μας να γίνει έξυπνη πόλη;» Αλλάζουμε λίγες λέξεις από το άρθρο του κυρίου Σταματόπουλου, βάζουμε κι ένα κλείσιμο για την πόλη μας και έτοιμο το πόνημα!
Ανάλογες απορίες έχει και ο υποψήφιος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κύριος Κατσένης. «Μπορούμε να δημιουργήσουμε τελικά έξυπνες πόλεις;» Δεν πρέπει να κουράστηκε ιδιαίτερα για να τα σκεφτεί.
Ο κος Παπαδοπουλός, δημοτικός σύμβουλος στην Κηφισιά, επιλέγει πιο αποφασιστικό τίτλο: ¨Κηφισιά-Έξυπνη Πόλη». Κι εδώ προφανώς έχουμε να κάνουμε με τυχαίο γεγονός απόλυτης σύμπτωσης λέξεων.
Τα φαινόμενα λογοκλοπής δεν τιμούν τους υποψηφίους. Οι τοπικές κοινωνίες διψάνε για ανθρώπους ειλικρινείς και με σχέδιο πραγματικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους. Οι λογοκλόποι σε άλλα πολιτικά συστήματα παραιτούνται. Δεν έχουμε βέβαια προσδοκία για τέτοιες ευαισθησίες.
enallaktikos.gr