Νυχτερινή παρέμβαση: Αναίρεση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το βούλευμα στέρησης της άδειας. – Στην εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας 17η μέρα απεργίας πείνας – Σε αδιέξοδο η δικαστική συμμορία.

Αργά χθες, στις 10:30 το βράδυ (!), η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου δήλωσε σε επιλεγμένους δικαστικούς συντάκτες, ότι άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου, που έκοψε την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η αναίρεση αναμένεται να συζητηθεί μάλλον τη Δευτέρα από ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, που θα συνεδριάσει ως συμβούλιο. Εάν η αναίρεση γίνει δεκτή, θα συνέλθει ξανά το Δικαστικό Συμβούλιο του Βόλου, με διαφορετική σύνθεση από εκείνη που έκοψε την άδεια. Στο μεταξύ ο Δημήτρης Κουφοντίνας, διανύει σήμερα την 17η ημέρα απεργίας πείνας, η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη και έχει μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου. Κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη ωστόσο το να συνεδριάσει το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου -και στη συνέχεια το Δικαστικό Συμβούλιο- μέσα στο Σαββατοκύριακο και να πάρουν την όποια απόφαση πάρουν, προφανώς δεν περνάει από το μυαλό των Διαστών… (…Προς Θεού, μη και τους χαλάσει το διήμερο ανάπαυσης από σκληρή δουλειά για το μεροκάματο τους… που με τόσους αγώνες κατέκτησαν…). Ούτε της κ. Δημητρίου πέρασε από το μυαλό να ασκήσει την αναίρεση την προηγούμενη μέρα αλλά, όλως τυχαίως το άφησε για τη νύχτα της Παρασκεευής…

Η χθεσινοβραδυνή (νυχτερινή) εξέλιξη δείχνει το αδιέξοδο που έχει βρεθεί η Δικαστική συμμορία, που ξέρει πολύ καλά ότι ωμά και απροκάλυπτα ποδοπατεί και τσαλακώνει νόμους και διατάξεις που η ίδια έχει θεσπίσει, (άδειες κρατουμένων). Έχει απέναντι της την ανυποχώρητη στάση του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, και ξέρει καλά πως: “Ο τρόπος με τον οποίο θα λήξει η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα θα επηρεάσει και μάλιστα έντονα και για πολλά χρόνια την ζωή όλων, εμπλεκόμενων ή μη. Όποιος/α δεν το καταλαβαίνει είναι καθυστερημένος. Ο τρόπος με τον οποίο θα λήξει η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα θα επηρεάσει και μάλιστα έντονα και για πολλά χρόνια την ζωή όλων, εμπλεκόμενων ή μη. Όποιος/α δεν το καταλαβαίνει είναι καθυστερημένος”.
“Καθυστερημένοι” οι δικαστές δεν είναι… Είναι άριστοι στο να υπηρετούν το Σύστημα, υπηρετικό προσωπικό του οποίου είναι, εξαιρετικά αμοιβόμενο και βαθιά διεφθαρμένο.
Είναι εκείνοι που τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί και λείνουν σε κελλιά καθέναν Τάσο Θεοφίλου που έχει ελεύθερο και ανυπόταχτο μυαλό, τιμωρούν κάθε Ηριάννα για να μην κάνι κακές παρέες, κάθε γιαγιά που έχει το θράσος να πουλάει παντόφλες, την καθαρίστρια που για να πιάσει δουλειά, είπε ψέματα πως έχει τελειώσει την έκτη Δημοτικού ενώ είχε πάει μέχρι την Πέμπτη.
Είναι η ίδια δικαστική συμμορία που εξοντώνει κάθε φτωχοδιάβολο που βρεθεί με δυό γραμμάρια χασίς, αλλά δεν ξέρει τίποτα για τον βαρόνο της κόκας και της ηρωίνης, είναι εκείνη η δικαστική συμμορία που δεν ακουμπά καν τους κλέφτες με τις γραβάτες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, πολιτικούς, κεφαλαιοκράτες, προμηθευτές και όπως αλλιώς ονομάζονται, και τα λαμόγια που έχουν επικαθίσει στο σώμα του λαού μας και κατακλέβουν την περιουσία του και τον πλούτο της χώρας. Κι αν, για να τηρηθούν τα προσχήματα, κάποιος απ’ αυτούς βρεθεί στα δίχτυα της, έχει εφεύρει το τέχνασμα της “ποινής με αναστολή”, τους “λόγους υγείας” όλα τα λαμόγια είναι ετοιμοθάνατοι αν βρεθούν στο κελί, αλά μόλις βγουν ξημεροβραδιάζονται σαν περδίκια στα κότερα…
Είναι αυτή η δικαστική συμμορία, που δεν θέλει να χαλάσει χατήρι στην “αγία οικογένεια’ των μητσοτακομπακογιάννηδων, ούτε βέβαια στον επικυρίαρχο αφέντη του προτεκτοράτου κύριο Πάιατ.
Σ’ όλη αυτή την ελλεεινότητα δεν λείπει κι ένας Υπουργός Καλογήρου που -κάτι χειρότερο από Πόντιος Πιλάτος- ακυρώνει τον έως πρότινος εαυτό του, κάνει πως δεν ξέρει τίποτα για τη φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο και για κείνον απλά ..είναι Δευτέρα…

Στο μέτωπο της αχαλίνωτης κατασταλτικής μανίας, η αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελέας, είναι σίγουρα μια αξιοπρόσεκτη εξέλιξη. Αναμένουμε τη συνέχεια. Σίγουρα νίκη του Δημήτρη Κουφοντίνα, σίγουρα νίκη της αλληλεγγύης που εκφράζεται από τμήμα της κοινωνίας μας στον αγώνα του και της διαμαρτυρίας για την επιλεκτική αντιμετώπιση του κρατουμένου, για το φασιστικό εισαγγελικό βέτο επίσης.

Μα ο δρόμος είναι μακρύς…
-Δ.Τζ.