Ο συριακός στρατός ξεκινά επιθετικές ενέργειες στη Βορειοδυτική Hama. Τουλάχιστον 2 χωριά αναφέρθηκαν απελευθερωμένα

Το πρωί της 6ης Μαΐου, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι σύμμαχοί του άρχισαν επιθετικές ενέργειες εναντίον των μαχητών που αναπτύχθηκαν στο βορειοδυτικό τμήμα της επαρχίας Hama.

Σύμφωνα με τις αναφερόμενες αναφορές, οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ήδη απελευθερώσει τα χωριά της al-Bana και της al-Janabira. Προσκείμενες πηγές αναφέρουν ότι ο SAA επιτίθεται στην Tell Ottman εν μέσω ισχυρού βομβαρδισμού των εχθρικών θέσεων  στις κοντινές περιοχές.

Στις 3 Μαΐου, αποκαλύφθηκε ότι ο SAA είχε αναπτύξει τουλάχιστον 2 θερμοκατευθυνόμενους πυραύλους TOS-1A γύρω από το κατεχόμενο από τους μαχητές διοικητικό συμβούλιο του Idlib.

Στις 4 Μαΐου, ο ρωσικός στρατός δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας ότι οι μαχητικές ομάδες υπό την ηγεσία του Hayat Tahir al-Sham εργάζονται για να δημιουργήσουν μια δύναμη κρούσης στο νότιο Idlib. Σύμφωνα με τη δήλωση, υπήρξε πραγματική απειλή ότι οι μαχητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την δύναμη κρούσης για να επιτεθούν σε κυβερνητικές θέσεις στην κοντινή περιοχή.

Η επιχείρηση της 6ης Μαΐου μπορεί να είναι μια απάντηση σε αυτήν την απειλή.https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=_UsBxlDjRkw

Δείτε video εδώ:

pavlosantonopoulo.blogspot.com