ΑΘΗΝΑ: Ντελίβερι- διανομείς. Μαζική συγκέντρωση και ακόμα ένας νεκρός εργαζόμενος στο βωμό του κέρδους

Με αρκετή μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των εργαζόμενων σε ντελίβερι και διανομές. Η προκηρυγμένη εδώ και πολύ καιρό απεργία από την ΣΒΕΟΔ κορυφώθηκε με την μοτοπορεία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11/4 στο Πεδίον του Άρεως, όδευσε στο Υπουργείο Εργασίας και κατέληξε στο Πολυτεχνείο όπου και πραγματοποιήθηκε συνέλευση.

Η Ταξική Πορεία το προηγούμενο διάστημα παρέμβηκε καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να απεργήσουν με την προκήρυξη αλλά και την αφίσα που έχει βγάλει για τα εργατικά ατυχήματα που μαστίζουν τον κλάδο. Στη συγκέντρωση μοιράστηκε η ανακοίνωση και προφανώς οι παρεμβάσεις δεν τελειώνουν εκεί μιας υπάρχει λόγος να γίνει μαζική απεύθηνση στον κλάδο για τα μέτρα ασφαλείας, τις δολοφονίες εργαζομένων, τον εξοπλισμό κλπ.

Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει ως προς τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Νεφελούδη για τη νομοθετική πρωτοβουλία που θα πάρει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ντελίβερι-διανομέων το επόμενο διάστημα και να πραγματοποιήσει μέσα στον Ιούνη συνάντηση με τους εκπροσώπους του κλάδου.

Η τραγική πραγματικότητα φάνηκε την ίδια μέρα με ακόμα μια εργατική δολοφονία συναδέλφου στη λεωφόρο Μεσογείων, στην Αγία Παρασκευή την ίδια ώρα που πραγματοποιούταν η μοτοπορεία στο κέντρο. Γεγονός που φανερώνει από τη μια τον εκτροχιασμό των άθλιων συνθηκών εργασίας και της πίεσης των εργαζομένων αλλά και την μεγάλη αδυναμία οργάνωσης του κλάδου σε ταξική βάση που θα διεκδικεί τα βασικά δικαιώματα και μέτρα ασφαλείας.

taxikiporeia.blogspot.com/