Στις 17 και 19 Απρίλη, η συνέχεια της δίκης των αγωνιζόμενων καθαριστριών, Ευαγγελίας Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα

Συνεχίστηκε σήμερα, στο αμφιθέατρο του κτηρίου 13 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, η δίκη των αγωνιζόμενων καθαριστριών, Ευαγγελίας Αλεξάκη και Βάσως Γκόβα, που έχουν κινηθεί εναντίον του αστυνομικού των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδη, που τις χτύπησε βάναυσα, συλλαμβάνοντας τη δεύτερη, σε κινητοποίησή τους, στις 10 Ιούλη 2014, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Η ακροαματική διαδικασία, που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή έπειτα από πέντε χρόνια αναβολών, ουσιαστικά είναι συγχώνευση της δίκης των καθαριστριών κατά των αστυνομικών και της άδικης σύλληψης και κακοποίησής τους, με αυτή που αφορά στις ψευδολογίες των αστυνομικών κατά των συναδελφισσών (ο κατηγορούμενος αστυνομικός κατηγορεί τη Βάσω Γκόβα ότι… τον χτύπησε!!!). Σύμφωνα με τα όσα είπε η έδρα, την Τετάρτη 17 Απρίλη θα ολοκληρωθεί το μέρος του αφορά στη μήνυση των καθαριστριών κατά του αστυνομικού και την Παρασκευή 19 Απρίλη το μέρος που αφορά στη μήνυση του αστυνομικού κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.

Όσον αφορά στη σημερινή διαδικασία, έγινε μια προσπάθεια από την πλευρά της υπεράσπισης του αστυνομικού να εμφανιστεί ως το θύμα των αγωνιζόμενων καθαριστριών, τις οποίες αποδεδειγμένα, με φωτογραφίες και βίντεο της περιόδου εκείνης, κακοποίησε. Αλγεινή εντύπωση, επίσης, προκάλεσε η αναφορά της εισαγγελέως που προσπάθησε να εμφανίσει σαν θύματα όλους τους αστυνομικούς, οι οποίοι, όπως είπε, πέφτουν θύματα… ξυλοδαρμού (!!!) σε κάθε διαδήλωση. «Εσείς οι αστυνομικοί είστε συνηθισμένοι να τρώτε ξύλο στις διαδηλώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφερθούν και οι καταθέσεις των τριών αστυνομικών – μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου Τσοκαναρίδη:

– Οι δύο από αυτούς είπα πως έμαθαν τα γεγονότα από… την υπηρεσία, ενώ

– Ο τρίτος (οι φωτογραφίες καταδεικνύουν πως είναι δίπλα στον κατηγορούμενο αστυνομικό), αφού κινήθηκε αρχικά στο τρίπτυχο «δεν είδα, δεν πρόσεξα, δε θυμάμαι», στη συνέχεια ανέφερε πως είδε ένα… δεξί χέρι να χτυπά στο δεξί μάγουλο τον αστυνομικό συνάδελφό του. Από τον Τσοκαναρίδη έμαθε μετά πως αυτό το δεξί χέρι ήταν της Βάσω Γκόβα, και ότι από το χτύπημα έχασε τις αισθήσεις του. Βέβαια, εδώ η λογική κάπου χτυπά… καμπανάκι, αφού ευλόγως αναρωτιέται ο καθείς πως συνέλαβε την αγωνιζόμενη καθαρίστρια, ενώ ήταν λιπόθυμος. Σε ερώτηση του συνηγόρου των καθαριστριών, γιατί είχε υψωμένη τη γροθιά ο Τσοκαναρίδης, απάντησε πως με αυτόν τον τρόπο ήθελε να κάλεσει τους συναδέλφους του να έρθουν προς βοήθεια!!!

Να σημειωθεί πως και σήμερα η αίθουσα των δικαστηρίων ήταν γεμάτη από αλληλέγγυους και συναδέλφους των αγωνιζόμενων καθαριστριών, μεταξύ των οποίων και πολλά μέλη του ΜΕΤΑ.

ergasianet.gr