Διαδηλώσεις στο Βελιγράδι

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου το βράδυ του Σαββάτου διαμαρτυρόμενοι για τέταρτη εβδομάδα κατά των αρχών στη Σερβία και του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της σερβικής πρωτεύουσας απαιτώντας καλύτερες συνθήκες ζωής για τους συνταξιούχους, δημόσιο έλεγχο στη διανομή πλούτου και μέτρα κατά της διαφθοράς.

Σύμφωνα με αναφορές σε τοπικά Μέσα, στη συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετά εξέχοντα μέλη της αντιπολίτευσης αλλά κανείς δεν προχώρησε σε κάποια ομιλία.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές έκαναν πορεία με βουβουζέλες στο κέντρο της πόλης, κάνοντας στάση στο κτίριο της δημόσιας τηλεόρασης και ζητώντας να τους δώσει τηλεοπτικό χρόνο για να εκφράσουν τις θέσεις τους.

Η αστυνομία δεν επενέβη, ενώ ο επόμενος γύρος διαδηλώσεων αναμένεται στις 9 Ιανουαρίου.

Οι μαζικές διαμαρτυρίες ξεκίνησαν με αφορμή επίθεση κατά ηγέτη κόμματος της αντιπολίτευσης, στο κεφάλι στα τέλη Νοεμβρίου. Η αστυνομία αργότερα ανακοίνωσε ότι οι ύποπτοι στην υπόθεση τέθηκαν υπό κράτηση αλλά η αντιπολίτευση κατηγόρησε τις αρχές ότι επιτρέπουν την πολιτική βία. Η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στο Βελιγράδι στις 8 Δεκεμβρίου.

sputniknews.gr